8 ideer til en personlig julegave til far

8 ideer til en personlig julegave til far

Fædre er altid de sværeste at give gaver. De ønsker sig sjældent noget. Hvis de ønsker sig noget er det tit bare sokker og underbukser.

Her får du otte bud på spændende julegaveideer til far, som måske er noget for din far. 

Gå sammen om at give gaver

At give gaver kan være en stor udskrivning. Desuden er det svært at finde ret meget at vælge imellem, som virkeligt vil glæde modtageren, hvis budgettet er meget lille.

Gå sammen om at giv gaver. På den måde kan I sammen give en større gave, og der kommer lidt flere valgmuligheder.

Oplevelser er gode gaver til alle

Der er mulighed for at gå på toppen af den gamle Lillebæltsbro, men det kræver en billet. Eller hvad med et udspring med faldskærm? Eller en tur i en ægte luftballon? En tur i kano er altid en underholdende oplevelse. Det samme gælder kajak og robåd.

Oplevelser er ofte noget vi ikke giver os selv og derfor en fremragende gaveide. Måske er der noget din far altid har snakket om at prøve. Hvis du forærer ham en oplevelse kan du dermed give ham både en gave og opfylde en af hans drømme.

Gavekort til den gode restaurant

Mad er altid godt. Specielt hvis det er andre der har lavet den. Nogle restauranter er så velbesøgte at der skal bestilles bord, flere måneder før. Bestil bord et par måneder ud i fremtiden, så du er sikker på at datoen ikke er besat.

Køb et gavekort og bestil samtidig bord. På den måde sikrer du dig at din far både får det gode måltid og at datoen er afsat.

Er det en julegave og er det en dyr restaurant, kan du overveje om gaven både kan være til din mor og din far, på samme tid.

Smagninger er altid et hit

Whisky, gin, vin, kaffe eller øl. Der findes smagninger på alt muligt. Det er tit den lokale vinhandler, cafe eller øl forretning der afholder smagninger. Spørg i de lokale butikker og meld din far til. Betal hans tilmelding på forhånd og få en forsikring på at han kan ændre datoen, hvis den ikke lige passer.

Gavekort til hans foretrukne tøjbutik

Tøj kan være utroligt svært at købe til andre. Selv om du kender din fars smag, størrelse og yndlingsfarve, er der ingen garanti for at du rammer rigtigt.

Med et gavekort til den butik han bedst kan lide at købe tøj i, har du både givet ham en fin gave og muligheden for selv at vælge.

Værktøj til far

Der findes rigtigt meget lækkert værktøj. Der findes også lækre sæt, som er enhver handy mand eller kvindes drøm.

Med mindre din far præcis har sagt hvilket værktøj og hvilket mærke han ønsker sig, så kan værktøj også være meget svært at give som gave. De fleste har mærker, som de foretrækker frem for andre. Her er et gavekort også langt den bedste løsning.

Indgraveringer er personlige

Den meget personlige gave kan indbefatte indgravering. Hvis din far er ryger kan du købe en lækker lighter af et af de gamle mærker og få hans navn indgraveret.

Selv om kuglepinde bliver foræret væk i flæng, som reklame, så findes de dyre gamle mærker stadig. En kuglepind med indgraveret navn, er også en meget flot og personlig gave.

Strik lune sokker

Lune sokker er en god gave til alle. Hvis du så oven i købet har strikket dem selv, så er der ikke et øje tørt.

Kan du ikke strikke, eller synes du bare at sokker er svære at strikke, så er der hjælp at hente. Der findes mange gode begynder strikke bøger. Der findes også sokke bøger som kun handler om at strikke sokker og strømper.

Start projektet i god tid, inden din fars fødselsdag, eller inden jul, hvis det er en julegave. Strik tage tid også selv om du har strikket meget.

Til gengæld for alt dit arbejde, kan det være at din far bliver så glad, at det bliver en kærkommen gave, som du kan gentage år efter år. Et par gode uldsokker holder ca. et halvt år, hvis de bliver brugt flittigt, så det passer lige med at du kan give ham et par, både til hans fødselsdag og til jul.

Chili kræver lidt forarbejde

De fleste mænd har noget med chili. Hvis din far også har noget med chili, kan du overraske ham med chili, som du selv har dyrket.

Det er nemt at få fat i chili frø. Chili er blevet så populært at de indgår i flere varianter i frø sortimenterne. Der findes mange styrker af chili. Hvis du bliver helt grebet af ideen, kan du dyrke tre forskellige slags.

Forspir din chili i vindueskarmen. Når planten er groet til, planter du den ud i haven, gerne på en solrig plet.

Høst chilien og lad den tørre godt og grundigt, før du stopper den på glas, som du kan pakke fint ind og forære din far i gave.

Hvem ved, måske er dette også en gave som bliver så stort et hit, at du kan gentage den, år efter år.