Udgivet i Alle Gaveideer

Overrask ham med en ferie til Sardinien under juletræet

Af Julegaver-til-ham.dk

Corona har taget hårdt på de rejseelskende danskere. Selvom man har hyldet sit land ved at holde ferie herhjemme og genfinde kærligheden for sit hjemland, så har man alligevel savnet at komme til udlandet, da det bare giver en anden følelse af ferie og afslapning. Man kan ikke lige blive kaldt ind på kontoret fordi der er ekstra travlt eller føle skam over at man ikke får lavet nogle huslige ting i hjemmet når man har ferie.

Mangler forholdet lidt romantik?

Temperaturen bliver lavere og der bliver tilbragt mere tid indenfor i takt med at vejene bliver glattere. Man begynder at drømme sig endnu mere væk til de varme lande, hvor man kan ligge og slikke sol foran en pool, se eksotiske grotter, dykke med mærkelige havdyr vi ikke finder i vores egne farvande og nyde at blive vartet op uden at skulle gøre noget selv.

Både en selv og kæresten trænger lidt til at komme udenfor hjemmet uden forstyrrelse, og rigtig finde romantikken frem igen, da hverdagen ikke helt er så romantisk som den har været før i tiden.

Alene i et eksotisk varmt land, hvor man kun har hinanden fordi man ikke kender andre kan gøre underværker for tilværelsen og forholdet.

Måske kunne man holde ferie i Sardinien som den perfekte forkælelse og gave til under juletræet. Sardinien er et lidt mindre turistpræget sted end for eksempel Sicilien, men stadig en mindst lige så flot italiensk ø som Sicilien. De turister man ofte rent faktisk møder i Sardinien, er tyskere og italienerne selv.

En glemt Italiensk perle

Man møder ikke færre smukke badestrande og dykkersteder i Sardinien end man gør i Sicilien, øen er nemlig blandt andet kendt for dem, med sit hvide sand og oceanblå hav. Udover sine smukke hvide strande, så er øen også fyldt med spændende og spektakulære grotter samt oldgamle historiske ruiner.

Udover det, så er Sardinien også kendt for sine særheder. Man kan finde ting her som man ikke finder så mange andre steder, såsom albino æsler med blå øjne, så bliver det heller ikke mere Disney prinsesse.

Men der er også massere plads at se ejendommeligheder på, når der er tale om en ø der er større end Cypern. Det er også den perfekte feriedestination hvis man ikke har for mange penge at gøre med. Sardinien er nok allerede betydeligt billigere end det turistvelkendte ø-paradis Sicilien, når det ikke er ligeså turistpræget, men også generelt i forhold til mange Europæiske destinationer, også resten af Italien. Hvis man vil gøre det endnu billigere, så kunne man også tage en tur til Sardinien udenfor ferie-sæsonen, varmen er der stadig.

Guldkorn over det hele

En af de kendte strande i Sardinien, kunne være Cala Goloritze. En smuk bleg strand omringet af bjerge og grøn natur men klart blåt vand i hvad der føles som alle retninger, en farve som stort set alt vand omkring Sardinien har. Man finder også gamle flotte bygninger rundt om i de kendte byer, hvor man bestemt bliver mindet om at man befinder sig i Italien stadig.

Hvis man netop er til de næsten beige bygninger i Italien, så kunne den ældgamle by Tharros også være et besøg værd på sin tur i Sardinien.

Tharros er en næsten 3000 år gammel by, godt nok lægger den i ruiner nu, men man kan stadig ane hvad der plejede at være der når man besøger Tharros.

Man kan selvfølgelig også forvente at finde masser af gluten, det er jo trods alt stadig Italien. Både pasta, pizza, lasagne, ravioli, risotto og carpaccio, alt hvad det giver følelsen af tilfredsstillelse og en food-baby i syvende måned. Man kan altid selv lave pasta og tage på et tyrkisk pizzeria herhjemme, som vi alle kender og elsker allerede, men det er ingenting i forhold til hvad man kan få i pastaens hjemland.

Den danske vinter kan få dig til at savne de varme lande

Vinter i Danmark er ikke altid lige glamourøst. Man ved aldrig rigtig om man får en hvid jul eller ej mere, og sneen bliver ofte ikke hængene særlig længe mere. Koldt er det stadig, men hyggen er der ikke så meget af. Dog er den danske vinter ikke kun til for at gøre en ulykkelig.

Man kan udfordre sig selv og vinterbade eller stå på skøjter.

Men når vinteraktiviteterne herhjemme er overkommet, så er det vist også på tide at komme til de varme lande. Giv forholdet lidt ekstra kærlighed, glem alle hverdagens strabadser derhjemme og tag på en ferie på den skønne ø, Sardinien.